Oláh Gyárfás: Michelisz a csúcs, de sok más magyar autósportos siker is volt az idén

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint Michelisz Norbert túraautó-világkupában (WTCR) megnyert bajnoki címe nemcsak az idei év, hanem a magyar autósport történetének legnagyobb sikere, miközben számos más szakágban is értek el kiemelkedő eredményeket ebben az évben a hazai versenyzők.

A sportvezető az MTI-nek azt mondta, a 35 éves Michelisz tíz év kitartó és alázatos munkájának az eredményeként jutott el a szimulátorozás világából a WTCR megnyeréséig, teljesítménye vitathatatlanul hatalmas siker, egyben a magyar autósport értékét is jelentősen növeli nemzetközi szinten.
“Nem szabad ugyanakkor megfeledkeznünk az ország másik két Norbijáról, Kiss Norbert ugyanis jelentős technikai, műszaki hátránya ellenére több futamot is megnyert, és számos alkalommal állt a dobogón a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idényében, míg Nagy Norbert egy számára új területen, az autósok hegyi Európa-bajnokságán fejlődött sokat és szerzett dobogós helyezést” – emlékeztetett Oláh Gyárfás.
Az MNASZ elnöke kiemelte a Turán Frigyes, Bagaméri László ralis párost, amely a Nyíregyházán és környékén megrendezett Európa-bajnoki szezonzárón aratott meglepetésre, de nem érdemtelenül győzelmet.
“A ralikrossz Európa-bajnokságon a Super1600-as kategóriában Marton Gergely közel volt a végső diadalhoz, de a második hely szintén nagyszerű teljesítmény, miközben ugyanitt Kárai Tamás is dobogós eredményt ért el, melyet jövőre remélhetőleg többször is meg tud majd ismételni, mert a tempója megvan hozzá” – mondta Oláh Gyárfás.
Az autósport szövetség vezetője hangsúlyozta, hogy a nemzetközi szövetség (FIA) világ- és Európa-bajnoki sorozatai közül a klasszikus versenyautókat felvonultató Historic rali Eb-n évek óta erős a magyar jelenlét, és az eredmények 2019-ben sem maradtak el.
“A Mekler László, Meklerné Mikó Edit páros év végén saját kategóriájában harmadik lett, a Magoss Péter, Rónay László kettős pedig futamon állhatott dobogóra” – mondta az MNASZ-elnök.
Oláh Gyárfás kijelentette: a szövetség minden szakmai segítséget és támogatást meg fog adni – ahogyan tette azt az elmúlt öt évben – a színvonal megtartásához, továbbá annak érdekében, hogy Magyarország a jövőben minél több nemzetközi versenynek adhasson otthont.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Related Post